Achtergrondfoto Van Zutphen Economisch Advies

Inspiratie


Frank van Zutphen
Een passie voor economische vraagstukken en een passie voor adviseren. De naam Van Zutphen Economisch Advies dekt dan ook de kern van mijn onderneming.

In 2001 heb ik mijn opleiding financiële bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond met de scriptie "The Dutch UMTS License Auction". Een scriptie waarvoor ik een eervolle vermelding heb gekregen bij de Grote Financiën Prijs 2002 van het Ministerie van Financiën.

Daarna ben ik als consultant gaan werken bij Ecorys, eerst vier jaar op de afdeling Arbeid & Sociaal Beleid en daarna vier jaar op de afdeling Regio, Strategie & Ondernemerschap. Hier heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een specialist op het gebied van de maatschappelijke kosten-batenanalyse op drie verschillende terreinen (ICT & e-overheid, gebiedsontwikkeling en sociale domein & wijkaanpak). Zo heb ik onder meer meegeschreven aan de handleidingen voor kosten-batenanalyses op bovengenoemde terreinen.

In 2009 werd het tijd voor mijn derde passie: reizen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om een reis van ruim negen maanden door Zuid-Amerika te maken. Terug in Nederland heb ik begin 2010 Van Zutphen Economisch Advies opgericht. Gedreven door een ambitie om dankzij mijn adviezen een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een beter Nederland.

Frank van Zutphen